Kuraatorituurid Elmar Kitse ja Evi Tihemetsa näitustel

Kuraatorituurikuraatori-ekskursioon-naituseld Elmar Kitse ja Evi Tihemetsa näitustel

Järgneval kolmel laupäeval, 26. novembril, 03. ja 10. detsembril kell 13.00 toimuvad Tartu Kunstimajas Elmar Kitse ja Evi Tihemetsa näitustel tasuta kuraatorituurid. Jalutuskäike juhivad Peeter Talvistu ja Tiiu Talvistu.

Evi Tihemetsa näitus “Kohtumine 57 aastat hiljem” tutvustab 1959. aastal Karjala ja Koola poolsaare matkal tehtud töid. Kunstiinstituudi vastse lõpetanu kaaslasteks sellel reisil olid kolm tunnustatud maalikunstnikku: Priidu Aavik, Viktor Karrus ja Elmar Kits. Nüüd kohtuvad Kits ja Tihemets Tartu Kunstimajas taaskord. Lisaks Karjalale ja Koola poolsaarele vahendab näitus ka Tihemetsa elamusi Islandilt.

Kunstimaja suures saalis on “taaslavastatud” Elmar Kitse legendaarne 1966. aasta isikunäitus, millel olnud 105st teosest enamik valmis sama aasta jooksul. Kuna teosed on reaalsuse kujutamisest eemaldunud, võib näitust pidada üheks esimeseks abstraktse kunsti võidukäiguks Eestis. Ülivõrded on väljapanekut saatnud selle poole sajandi tagusest avamisest saadik ning nüüd on kõigil võimalik ise veenduda, kas need ka tõele vastavad.

Jalutuskäigud algavad igal laupäeval kell 13.00 ning neid juhatavad näituste kuraatorid Peeter Talvistu ja Tiiu Talvistu. Osalemine on prii!

 

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.