Tartu kunsti aastanäitus / 15.12.2017–14.01.2018

(Scroll down for English)
Reedel, 15. detsembril kell 17.00 avatakse Tartu Kunstimajas traditsiooniline Tartu kunsti aastanäitus.

Vastavalt Tartu Kunstnike Liidu liikmete kevadisele otsusele kureerib ja kujundab tänavuse aastanäituse Peeter Krosmann, kes on teoste valimisel kasutanud ka Kaunase kunstnikkonna abi. Kaaskuraator ja -kujundaja on Miglė Kosinskaitė. Näitusel osaleb 104 kunstnikku:

Indrek Aavik, Piibe Arrak, Bach Babach, Jaanus Eensalu, Eve Eesmaa, Rasmus Eist, Egon Erkmann, Viktor Fjodorov, Niina Freiberg, Evi Gailit, Albert Gulk, Lemme Haldre, Astrid Helberg, Mirjam Hinn, Õie Holm, Yyhely Hälvin, Greete Härma, Eero Ijavoinen, Anu Isküll, Siiri Jüris, Kalli Kalde, Mats Kallavus, Paavo Kangur, Olesja Katšanovskaja, Aita Keerberg, Kersti Keva, Veiko Klemmer, Katrina Kolk, Liive Koppel, Tõnis Kriisa, Irina Krivonogova, Ilmar Kruusamäe, Liisa Kruusmägi, Piret Kullerkupp, Artur „Tuur“ Kuus, Priit Kõiv, Heiki Kähr, Marin Laes, Koidu Laur, Mati Leppik, Marita Liivak, Margus Lokk, Epp Loo, Jaan Luik, Helle Lõhmus, Ove Maidla, Jüri Marran, Martiini, Margus Meinart, Elo-Mai Mikelsaar, Johanna Mudist, Meiu Münt, Marina Nerro, Jaanus Nessler, Gleb Netchvolodov, Stanislav Netšvolodov, Mall Nukke, Kaire Nurk, Maarja Nõmmik, Alina Orav, Ulvi Oro, Tõnis Paberit, Priit Pangsepp, Andrus Peegel, Per William Petersen, Sirje Petersen, Miina Peterson, Sirje Piir, Küllike Pilden, Enn Põldroos, Ruudu Rahumaru, Märt Rannast, Jane Remm, Katrin Roots, Martti Ruus, Ahti Seppet, Virve Serglov, Regina-Mareta Soonsein, Henn Soopalu, Merike Sule-Trubert, Maret Suurmets Kuura, Robert Suvi, Imat Suumann, Andres Sütevaka, Ingmar Šuman, Edgar Tedresaar, Enn Tegova, Külli Trummal, Mart Trummal, Silja Truus, Patrick Tubin McGinley, Heli Tuksam, Janika Turu, Alar Tuul, Maris Tuuling, Evi Tuvikene, Alo Valge, Anne Vasar, Meeta Eliise Veigel, Marju Villem, Andris Vītoliņš, Liisi Örd ning postuumselt Maia Juhkam ja Ulve Särev.

Avamisel antakse Tartu linnavalitsuse ja Tartu Kultuurkapitali esindajate poolt üle tänavune Ado Vabbe nimeline kunstipreemia.

Helilise etteaste pakuvad pealkirja “Helid. Rütmid. Poogen” all Tartu Kõrgema Kunstikooli noored skulptorid Erik Alalooga juhendamisel. Tegemist on skulpturaalsest vormist sündiva rütmide maastikuga ning publiku ette jõuavad helid teisiti kui tavaliselt. Komponeeritud helide väljaelamine ei peagi olema ilus ja meeldiv, vaid sümboliseerib eluseikade mitmekesisust ja paratamatust. Kujude pulsitakti saatvaid kiiksatusi, kõlinaid ja plärinaid esitavad Kelly Alloja, Gertrud Kinna, Karin Kivisild, Maarit Mälgi, Eliise Rohtaas ja Matthias Tiidelepp.


Meediakajastus

Raimu Hanson. Tartu kunsti aastanäitus valmib koostöös Kaunasega, Tartu Postimees, 15.12.2017.

Krista Piirimäe. Näitusel peegeldub Tartu kunsti kesine aasta, Tartu Postimees, 08.01.2018.On Friday, 15 December at 17.00 the traditional annual exhibition of Tartu art will be opened at the Tartu Art House.

According to the decision by the members of the Tartu Artists’ Union, this year’s exhibition is curated and designed by the artist Peeter Krosmann who has used the assistance of artists from Kaunas for selecting the works. Miglė Kosinskaitė co-curates and -designs. 104 artists participate:

Indrek Aavik, Piibe Arrak, Bach Babach, Jaanus Eensalu, Eve Eesmaa, Rasmus Eist, Egon Erkmann, Viktor Fjodorov, Niina Freiberg, Evi Gailit, Albert Gulk, Lemme Haldre, Astrid Helberg, Mirjam Hinn, Õie Holm, Yyhely Hälvin, Greete Härma, Eero Ijavoinen, Anu Isküll, Siiri Jüris, Kalli Kalde, Mats Kallavus, Paavo Kangur, Olesja Katšanovskaja, Aita Keerberg, Kersti Keva, Veiko Klemmer, Katrina Kolk, Liive Koppel, Tõnis Kriisa, Irina Krivonogova, Ilmar Kruusamäe, Liisa Kruusmägi, Piret Kullerkupp, Artur “Tuur“ Kuus, Priit Kõiv, Heiki Kähr, Marin Laes, Koidu Laur, Mati Leppik, Marita Liivak, Margus Lokk, Epp Loo, Jaan Luik, Helle Lõhmus, Ove Maidla, Jüri Marran, Martiini, Margus Meinart, Elo-Mai Mikelsaar, Johanna Mudist, Meiu Münt, Marina Nerro, Jaanus Nessler, Gleb Netchvolodov, Stanislav Netšvolodov, Mall Nukke, Kaire Nurk, Maarja Nõmmik, Alina Orav, Ulvi Oro, Tõnis Paberit, Priit Pangsepp, Andrus Peegel, Per William Petersen, Sirje Petersen, Miina Peterson, Sirje Piir, Küllike Pilden, Enn Põldroos, Ruudu Rahumaru, Märt Rannast, Jane Remm, Katrin Roots, Martti Ruus, Ahti Seppet, Virve Serglov, Regina-Mareta Soonsein, Henn Soopalu, Merike Sule-Trubert, Maret Suurmets Kuura, Robert Suvi, Imat Suumann, Andres Sütevaka, Ingmar Šuman, Edgar Tedresaar, Enn Tegova, Külli Trummal, Mart Trummal, Silja Truus, Patrick Tubin McGinley, Heli Tuksam, Janika Turu, Alar Tuul, Maris Tuuling, Evi Tuvikene, Alo Valge, Anne Vasar, Meeta Eliise Veigel, Marju Villem, Andris Vītoliņš, Liisi Örd and posthumously Maia Juhkam and Ulve Särev.

During the opening, representatives of the Tartu town government and the Cultural Endowment of Tartu will announce the winner of this year’s Ado Vabbe art award.

A sound performance with the title “Sounds. Rhythms. Fiddlestick” will be presented by the young sculptors from the Tartu Art College under the supervision of Erik Alalooga. It is a landscape of rhythms that is born out of a sculptural form and the sounds presented to the audience will originate from unexpected sources. The composed sounds don’t have to be beautiful or enjoyable but represent the diversity and inevitability of life. The pulsating creaking, clinking and banging of the statues will be performed by Kelly Alloja, Gertrud Kinna, Karin Kivisild, Maarit Mälgi, Eliise Rohtaas and Matthias Tiidelepp.
Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.