Albert Gulgi raamatuesitlus ja vestlus

Liblikad – talvekuulutajad. Esmaspäev, 30.10.2017. Ateljee.
Butterflies – Harbingers of Winter. Monday 30.10.2017. Studio

(Scroll down for English)

Reedel, 1. märtsil kell 17.30 toimub Tartu Kunstimajas Albert Gulgi raamatu „Tasku Gulk” esitlus, millele järgneb vestlus kunstnikuga.

Gulgi enamasti must-valge joonistuskeel on üks äratuntavamaid eesti kunstis. Tema pilte täidavad nii veidrad teiste planeetide elanikud, inimeste sarnaselt käituvad loomad kui juhukohtumised kunstniku igapäevaelust. Samas on kujutatud situatsioonid ja keskkonnad kõike muud kui tavalised ning kummastavaid sündmuseid vürtsitab mõnusalt muhe huumor.

Seoses Gulgi 50. sünnipäevaga toimub Tartu Kunstimajas tema loomingut kokkuvõttev näitus „Suurte liblikate öö”. Samuti ilmub raamat „Tasku Gulk”, mis sisaldab 52 üks-ühele detaili kunstniku joonistustelt. Eesti ja inglise keelse trükise koostaja on Peeter Talvistu ja kujundaja Katrin Nõu.

Albert Gulk (sündinud 17. veebruaril 1969) on lõpetanud 1996. aastal Tartu Ülikooli maaliosakonna. On üks Kursi koolkonna asutajaid ning osaleb näitustel alates 1988. aastast. 2009. aasta Ado Vabbe preemia laureaat. Käesolev väljapanek on tema esimene isikunäitus Tartu Kunstimajas.

Näitus „Suurte liblikate öö” on avatud 10. märtsini.


On Friday, 1 March at 5.30 p.m. a book of Albert Gulk’s drawings “Gulk in Your Pocket” will be presented. It will be followed by an artist talk in Estonian.

The language of Gulk’s mostly black and white drawings is one of the most recognisable in Estonian art. His pictures are full of bizarre beings from other planets, animals acting like people and chance encounters from the artist’s everyday life. At the same time, the depicted situations and environments are never ordinary and the strange events are spiced up with good-natured humour.

To celebrate Gulk’s 50th birthday, the exhibition “The Night of the Large Butterflies” was opened in the Tartu Art House offering an overview of Gulk’s oeuvre. The exhibition will be accompanied by the book “Gulk in Your Pocket” that collects 52 one-to-one details from Gulk’s drawings. The Estonian and English publication was compiled by Peeter Talvistu and was designed by Katrin Nõu.

Albert Gulk (born 17 February 1969) graduated in 1996 from the Painting Department of the University of Tartu. He is one of the founding members of the artist group Kursi School and has participated in exhibitions since 1988. In 2009, he was named the winner of the Ado Vabbe art award. The present overview is his first personal exhibition in the Tartu Art House.

The exhibition “The Night of the Large Butterflies” will remain open until March 10.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.