Andrus Peegel, Tõnis Kriisa “Kõrvalnähud” / Väike saal / 19.09.–13.10.2019

(Scroll down for English)

Neljapäeval, 19. septembril kell 17.30 avatakse Tartu Kunstimaja väikeses saalis Andrus Peegli ja Tõnis Kriisa ühisnäitus „Kõrvalnähud”.

Graafik Peegli ja keraamik Kriisa ühisnäitus on selge näide sellest, et suvisest „mitte midagi tegemisest” võib siiski midagi sündida. Näiteks pildirida ja hulk suurepärast keraamikat. Näitusetööde valik on seepärast ka suviselt kirju nagu lapitekk.

Autorid lisavad: „Rannahooajale kohaselt puudub projektil ka visuaalne manifest, sotsiaalne appikarje, sügav ühiskondlik mõõde või mõni muu tõsisemaigune kõrvalprodukt. Seetõttu on pisut suurem rõhk katsetustel kompositsiooni ja materjalidega. Kõiksugu kontseptuaalsed tõlgendused on lubatud, kuid peamine fookus on graafika ja keraamika võimalustel nii tasapinnalalise kui kolmemõõtmelisena.”

Andrus Peegel (snd 1955) on graafik, karikaturist ja illustraator. Ta on õppinud Tartu Kunstikoolis ja Tartu Ülikoolis ning täiendanud ennast praktikas. Peegel õpetab Tartu Kunstikoolis ja on muuhulgas ka Eesti Kunstnike Koondis Torontos liige. Tema viimane isikunäitus Tartu Kunstimajas oli 2015. aastal (koos Tõnis Paberitiga).

Tõnis Kriisa (snd 1968) on õppinud Tartu Kunstikoolis skulptuuri ja Eesti Kunstiakadeemias keraamikat. Ta õpetab Tartu Kunstikoolis ja Kõrgemas Kunstikoolis Pallas. Tema viimane isikunäitus Tartu Kunstimajas oli 2014. aastal.

Näitus on avatud 13. oktoobrini.


On Thursday, 19 September at 5.30 p.m. Andrus Peegel and Tõnis Kriisa will open their joint exhibition “Side Effects” in the small gallery of the Tartu Art House.

The joint exhibition of the printmaker Peegel and the ceramicist Kriisa is a clear example that “doing nothing” in the summer can actually lead to something. For example, a series of pictures and a lot of magnificent ceramics. This is also the reason why the selection is mottled like a quilted blanket in summer.

The authors add: “As befits the beach season, the project lacks a visual manifesto, a social call for help, a deeply social dimension or some other serious side product. Therefore the emphasis has been placed on experiments with composition and materials. All conceptual interpretations are allowed but the main focus of the exhibition is on the two and three dimensional possibilities of printmaking and ceramics.”

Andrus Peegel (b 1955) is a printmaker, caricaturist and illustrator. He has studied in the Tartu Art School and the University of Tartu and has improved his skills with practical work. Peegel teaches at the Tartu Art School and is also a member of the Society of Estonian Artists in Toronto. His last personal exhibition in the Tartu Art House was in 2015 (with Tõnis Paberit).

Tõnis Kriisa (b 1968) has studied sculpture at the Tartu Art School and ceramics at the Estonian Academy of Arts. He teaches in the Tartu Art School and the Pallas University of Applied Science. His last exhibition in the Tartu Art House was in 2014.

The exhibition will be open until 13 October.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.