Pille Johanson “Vaatamata kõigele” / Monumentaalgalerii / 19.09.–13.10.2019

(Scroll down for English)

Neljapäeval, 19. septembril kell 18.00 avatakse Tartu Kunstimaja monumentaalgaleriis Pille Johansoni isikunäitus „Vaatamata kõigele”.

Johanson on varasemast peamiselt silma jäänud poolabstraktsete maalidega, mille värvid on sageli sordiini all ning mille tegevuskohad ja tegelased peituvad kusagil uduselt unenäolises maailmas. Sellel korral üllatab ta aga kirgaste ja päikeselisest energiast pakatavate maastikega, mille laiad pintslitõmbed annavad edasi looduses peituvat suvist mängulisust. Maailm on üks ilus koht!

Kunstnik aga seletab: „Ei ole praegu harvad need hetked, kui maailm mu ümber justkui koost lagunema kipub. Igal pool heliseva häirekellad, üleüldine ärev atmosfäär halvab mõtte ja röövib julguse. Tahaks joosta seitsme maa ja mere taha, peitu pugeda, kõrvad kinni katta, mitte vaadata. Lihtsalt loota. Võtangi hetkeks aja maha, puhkan silmi ja südant. Et siis jälle, vaatamata kõigele…”

Pille Johanson (snd 1962) on lõpetanud Tartu Ülikooli maaliosakonna (BA ja MA). Alates 2012. aastast töötab ta Kõrgema Kunstikooli Pallas maaliosakonnas osakonnajuhataja abi ja õppejõuna. Varasemalt on ta töötanud tõlkijana. Tegemist on tema esimese isikunäitusega Tartu Kunstimajas.

Näitus on avatud 13. oktoobrini.


On Thursday, 19 September at 6 p.m. Pille Johanson will open her personal exhibition “Despite Everything” in the monumental gallery of the Tartu Art House.

Johanson has mostly made semi-abstract paintings with muted colours where the location and characters seem to hide in some foggy dream realm. This time, however, she surprises us with bright landscapes bursting with sunny energy where the thick brush strokes convey the playfulness found in nature in summer. The world is a beautiful place!

The artist responds: “The moments when the world around me seems to disintegrate are not uncommon. Alarms sound everywhere, the general hectic atmosphere paralyses our thoughts and steals away our courage. I would like to hide behind the seven seas, to cover my ears and eyes. To just hope. That is why I take a moment to rest my eyes and my heart. To then once again, despite everything…”

Pille Johanson (b 1962) has graduated from the Painting Department of the University of Tartu (BA and MA). Since 2012, she works at the Pallas University of Applied Sciences as the assistant head and teacher of the Painting Department. Earlier she has worked as a translator. This is her first personal exhibition at the Tartu Art House.

The exhibition will be open until 13 October.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.