Mirjam Hinn, Alar Tuul „Tuhandesilmne saar“ / Suur saal / 29.05.–20.06.2021

(Scroll down for English)

Laupäevast, 29. maist on Tartu Kunstimaja suures saalis avatud Mirjam Hinni ja Alar Tuule ühisnäitus „Tuhandesilmne saar“.

Hinn on abstraktne ja dünaamiline, Tuul seevastu jõulisem ja brutaalsem, ehk ka otsekohesem. Ühisnäituse idee põhineb fiktsioonil, mille läbi toovad autorid näitusesaali hulga lugusid ja abstraktseid tõlgendusi meie ühiskonnast ja teisest teadvustest, ehk siis kahe kunstniku omavaheline dialoog loob uuemat ja täiuslikumat utoopiat. Näitus avab eripärase vaate tehnoloogiajärgsele ühiskonnale, kus ideed loodusest ning tehislikest struktuuridest ja konstruktsioonidest on omavahel põimunud. Räägitakse lugu kaasaegsest ühiskonnast kasutades abstraktse saare motiivi.

Väljapanek näitab maalide muutumist erineva tehisliku valguse käes, ehk näitus mängib vaataja tajudega läbi valguse, värvi, ruumi ja heli koosluse. Näitus baseerub rohelisel värvil, luues esteetilise roheala ja green room efekti. Laetud ruumi esteetikat kasutades vormub erinevaid meeli haarav dünaamiline tervikteos.

Mirjam Hinn (snd 1990) on lõpetanud Tartu Ülikooli maalikunsti õppetooli (MA, 2018) ja Tartu Kõrgema Kunstikooli (BA, 2014). Tema varasemad isikunäitused on toimunud muuhulgas Tartu Kunstimajas (2018) ja Tartu Kunstimuuseumis (2019). Hinn on pälvinud AkzoNobel kunstipreemia (2018), võitnud Noor Tartu konkursi (2019) ja olnud Konrad Mägi preemia nominentide seas (2020). www.mirjam-hinn.com

Alar Tuul (snd 1982) on lõpetanud Tartu Ülikooli maalikunsti õppetooli (MA, 2019) ja Tartu Kõrgema Kunstikooli (BA, 2014). Tema varasemad isikunäitused on toimunud muuhulgas Tartu Kunstimajas (2013) ja Tartu Kunstimuuseumis (2016 ja 2018). Eelmisel aastal ilmus tema senist loomingut kokku võttev trükis.

Näitust saatva heliteose on loonud Jeremy Macachor koostöös kunstnikega.


Meediakajastus

Tanel Jan Palgi. Tuhandesilmse saare rohelis-utoopiline programm. Postimees, 17. juuni 2021.

Kadri Asmer. Üks tulevik, võimalikud stsenaariumid. Sirp, 18. juuni 2021.


From Saturday, 29 May the joint exhibition “Island of a Thousand Eyes” by Mirjam Hinn and Alar Tuul is open in the large gallery of the Tartu Art House.

Hinn is abstract and dynamic while Tuul is more powerful and brutal, even forthright. The idea of the joint exhibition is based on a fiction that is used to introduce numerous stories and abstract interpretations about our society and subconsciousness. This means that the dialogue of the artists creates a novel and idealistic utopia. The exhibition offers an original glimpse at the post-technological society where ideas about nature and artificial structures have become intertwined. A story of the contemporary society is told using a motif of an abstract island.

The paintings transform under artificial illumination and the exhibition uses lights, colours, space and sounds to play with the senses of the viewer. The project is based on the colour green that creates an aesthetic naturalistic space or a green room effect. Using the aesthetics of a charged space, an artistic composition for different senses appears.

Mirjam Hinn (b 1990) has graduated from the Painting Department of the University of Tartu (MA, 2018) and the Tartu Art College (BA, 2014). Her previous solo exhibitions have included the Tartu Art House (2018) and the Tartu Art Museum (2019). Hinn was awarded the AkzoNobel Art Prize (2018), won the Young Tartu competition (2019) and was among the nominees of the Konrad Mägi Award (2020). www.mirjam-hinn.com

Alar Tuul (b 1982) has graduated from the Painting Department of the University of Tartu (MA, 2019) and the Tartu Art College (BA, 2014). His previous solo exhibitions include the Tartu Art House (2016 and 2018) and the Tartu Art Museum (2014). Last year an overview catalogue of his oeuvre was published.

The exhibition is accompanied by a musical composition by Jeremy Macachor in collaboration with the artists.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.