Andrus Laansalu loeng näitusel „Antropotseen”

Neljapäeval, 26. mail kell 16.00 toimub Tartu Kunstimaja suures saalis Edgar Tedresaare näitusel „Antropotseen” Andrus Laansalu loeng.

Loeng on peamiselt sellest, kuidas praeguses looduse ja kultuuri olukorras ei saa humanitaaria ja loodusteadused enam eraldatult tegutseda ja uusi teadmisi luua. Mõlemas valdkonnas muutub tegelikkusest arusaamine üha problemaatilisemaks, kui ei hakata sisuliselt ja sügavuti kasutama teise valdkonna teadmisi ja mõtlemisviise. Laansalule tundub, et suurem probleem on humanitaaria poolel, kus loodusteaduste teadmisi küll aegajalt loetakse ja tegelikult ka arvestatakse nendega, aga sisulised teadmised loodusteadustest on väga juhuslikud. See olukord peab muutuma ja nendes valdkondades tuleb hakata koos mõtlema.

Andrus Laansalu on Eesti Kunstiakadeemia kunstiteaduse doktorant ja lektor. Ta uurib kunstiteaduse ja konserveerimise kokkupuutealasse jäävaid probleeme biosemiootika kaudu – kuidas kunstiobjektid purunevad ja kuidas sellest purunemisest kultuuris aru saadakse. Laansalu on töötanud ajakirjaniku ning kultuurikriitikuna, arvutimängutööstuses heliinsenerina ning osalenud rühmituses MIMproject.

Loengut saab jälgida ka veebiülekandena Tartu Kunstimaja Facebooki lehel.

Üritus on tasuta.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.